.:

Uddannelse/Kurser

 
Elektroniktekniker.

1993-1995
 

Projekter

Surround dekoder opbygget af en Digital Signal Processor der er programmeret til at sende lyden ud i et fem højtaler system. En programmerbar brugergrænse flade skulle laves til en lille controller med tilhørende display.

SuperGO et apparat der sender en række frekvenser ud til en test enhed og modtager signalet tilbage, hvorefter resultatet sendes til en computer, der kan fremstiller enhedens forvrængning på en grafisk brugerflade.

Valgfag

Dataopsamling på PC med DMA.
Et lydsignal fra en mikrofon samples med en ADC og de resulterende data gemmes i RAM'en på en PC via DMA-controlleren. Data gemmes derpå på disk. Siden afspilles det optagne signal i en højtaler via en DAC. De anvendte programmer udvikles af de studerende.

Styring af Robot-arm.
Stepper-motor teori gennemgås, herunder bipolar opbygning, faser, stepvinkler, moment og hastighed. Til styring anvendes SGS-Thomson L297 og L298 forbundet via et interface til parallel-udgangen på en PC'er. Der udvikles et mindre Pascal-program, der kan styre i alt 5 motorer.

Analog Audio.
Kurset omfatter kredsløb til tonekorrektion i audio-forstærkere; Afspilleforstærkere til plader og bånd, bas- og diskant kontrol samt equalizere. Desuden behandles kortfattet Linkwitz-Riley princippet for aktive delefiltrer.

Audio Power.
Den studerende stifter bekendtskab med alle væsentlige forhold af betydningen for moderne audio effektforstærkere, såvel teoretisk som ved måling på praktisk opstilling. Kurset omfatter kredsløbstopologier, dimensionering af udgangstrin, strømforsyning, forvrængningsmekanismer, Beskyttelseskredsløb, modkobling og stabilitet.

Teknik i lydstudier (I).
Kurset belyser optageteknikken i mono, stereo og surround-sound. Indgående enheder fra mikrofon til færdig optagelse gennemgås. Ved afspilning af forskellige lydeksempler illustreres forskellige teknikers virkning. De forskellige standarder for optageteknik og basale akustiske begreber gennemgås.

Teknik i lydstudier (II).
Undervisningen er koncentreret omkring mixerpulten, som det centrale element i moderne lydoptagelse. Mixer-pultens opbygning gennemgås i detaljer med særlig vægt på forstærker-teknik, støj, frekvenskarakteristika, forvrængning, dynamikforhold. Også emner som limitorer, kompressorer og den digitale snitflade behandles.

Skole

Teknisk Skole - Fredriksberg

hjemmeside: tec.it-et.dk
 
/media/img/xhtml10.png Valid CSS!